søndag den 5. september 2010

Op ned, op ned - med masser sol!

"Det er for fedt det her!", "Hold kæft, hvor er der flot her - se lige den udsigt!"... Sådanne kommentarer er jævnligt blevet brugt på dagens etape. En etape på lige godt 35 km med knap 2000 højdemeter, både op og ned. 5 timer og 22 minutter sagde tiden i mål.

Vi startede ud fra St. Ulrich kl. 08.10, igen med super stemning til "Highway to Hell". Men idag var det nærmere "Highway to Heaven". Lad mig sige det med det samme, det har været en fed dag.

Starten idag var splittet op i 3 felter, der blev sendt afsted med 5 min. mellemrum, for at undgå for meget kø på en smal opstigning der lå kort efter starten. Efter små 200 m kom den første bratte stigning, der varede de næste 5 km og godt 800 hm. Vi gik hele vejen op i én lang kø, pga. den stejle smalle stigning, og det hårde terræn der var markeret med et skilt: "Dangerous Section". For at undgå, at folk drattede ned, var der sat torve op, som man kunne klamre sig til.

Men for pokker, hvor var det smukt. Bedre og bedre jo længere op i højden vi kom. Her kunne vi kigge bagud, og ned i dalen, eller fremad og ud på bjergmasiverne, der lå flot med sol på, og med blå himmel som baggrund. Efter 1 time og 13 min. nåede vi toppen, som blev efterfulgt af et nedløb til første depot ved 14 km. Lige herefter op igen små 1100 hm, hvor vi gik og småløb op ad bjerget, gennem de utallige hårnålesving. Kitzbühlerhorn med sne på blev nået, hvoreftet det gik nedad igen mod mål.

Kort efter toppen lå dagens andet og sidste depot, hvor vi fik tanket godt op af både brød, ost, nødder, kage, energidrik- og barer, frugt mv. Der mangler bestemt ikke noget på disse depoter! Og så gik det ellers dernedaf. Steff og jeg aftalte med Benny og Henrik, at vi slap dem her, og løb i vores eget tempo ned - og den fik fuld gas ned af det lækreste single track gennem skoven. Vi fløj afsted og hentede ihvertfald 25 hold. Vi havde virkelig gode ben, og det føltes godt at benene fik frit løb. Da vi nåede bunden af dalen lå Kitzbühel lige for, hvor de sidste 1,5 kilometer skulle løbes i centrum. 4.19 lød dagens sidste kilometertid. Vi må så se i morgen om det var snotdumt, eller om det var en fornuftig disponering at lade benene løbe frit. Det kigger vi på i morgen :).

I mål blev der tanket godt i en liggestol, med pasta, pølser og en kold øl.

Vejret idag har været vidunderligt. Sol hele dagen, og en behagelig temperatur på omkring 14-17 grader hele vejen. Vi håber så, at vejret holder i morgen med, når løbets længste etape skal løbes; 47 km med godt 2200 hm. Det bliver en lang dag! Men vi hygger os med Benny og Henrik. Vi snakker, griner og tager billeder, så tiden går hurtigt. Og så løber vi med overskud og har det rigtig godt. Det skal nok gå i morgen. Vi er i hverfald både mentalt og fysisk klar, selvom det kun er 2 timer siden vi krydsede målstregen.

Nu står menuen på en lille lur, inden vi skal ned til massage og pasta party. Sov godt.

Ps. Vi har ikke været på et hotel endnu med internet, så det desværre ikke sådan lige til at lægge så mange billeder op, uden at det koster en krig. Så det må vente...

Ingen kommentarer: