mandag den 6. september 2010

En smuk, men lang dag.

Kl. 04.45 ringede vækkeuret. Morgenmaden stod klar på bordet 05.00... Det var rigtig tidligt! Men vi vågnede begge før vækkeuret, spændte på dagens udfordringer. Hvordan ville de 47 km blive...?

Kl. 07.00 gik starten i centrum af Kitzbühel. Det var rigtig koldt at stå og vente de de 30 minutter inden starten gik i 7 graders varme. Vi var begge noget spændte på om vores lidt friske og kække afslutning på gårsdagens etape ville give bagslag idag...

Igang kom vi, og med et hårdt udlæg med godt 800 hm opad af den kendte styrløbsløjpe Hahnenkam. Vi hentede hurtigt Benny og Henrik, der var startet i startgruppen foran, pga. en bedre placering i deres aldersklasse. Vi havde gode ben, pg var friske. Og opad i rask trav det gik. Prengelstein blev nået efter 1100 hm, efterfulgt af et nedløb til første maddepot. Ud igennem dalen, og så ellers opad igen. Her gik det så henad kammen en 7-8 km. Et fuldstændig fantastisk smukt stykke i 2000 meters højde, hvor vi løb på bjergskråningen med en spektakulær udsigt over dalen. 38 km blev nået ved sidste maddepot i Wildkogel, og så gik det ellers nedad mod mål. Et hårdt nedløb på et hårdt og stenet singletrack. Her var det ikke muligt at løbe særlig stærkt, specielt ikke med stive ben. Men ned kom vi, og i mål efter 7 timer og 48 minutter.

Benny og Henrik aftalte vi at forlade ved 30 km (efter 5 timer). Derefter satte vi tempoet op på bjergkammen, og nedad den sidste stigning. Vi hentede ihvertfald 50 hold på det stykke, og følte os rigtig godt løbende. Lige indtil nedløbet, hvor de stive lår begyndte at gøre nas... De sidste 9 km var derfor ikke de letteste. Men det var fedt at mærke at formen er god, og at vi kunne løbe så mange hold ind på de sidste 17 km.

Nu er vi trætte, og har stive stænger! De får godt af lidt massage her kl. 18.20. Derefter venter den efterhånden sædvanlige rutine med pasta party, pakning af taske og så i seng.

I morgen venter endnu en hård nyser - 44 km og 1967 hm, men heldigvis kun "1377" hm ned. Det bliver spændende at se, hvordan benene har det i morgen.

Ingen kommentarer: