tirsdag den 7. september 2010

163 km er løbet - vi er over halvvejs!

Det var så 4. etape. En milepæl i løbet, både hvad angår kilometer og højdemeter, men i ligeså høj grad mentalt. Vi har nu løbet 163 km og knap 7500 højdemeter. Dvs. at vi er over halvvejs... Inden løbet startede snakkede vi om, at når vi først var forbi 3. og 4. etape, som er løbets to længste og vel nok også hårdeste etaper, så var vi godt på vej mod målet i Sexten. Og nu er de løbet!

Dagen idag bød på 44 km og lige knap 2000 højdemeter opad og 1300 nedad. Vi var noget spændte på, hvordan benene ville arte sig efter gårsdagens 47 km, og lidt friske afslutning. Men det gik godt! Målet blev nået i 7 timer og 37 minutter. Men det var en hård dag! Først pga. starten der gik ca. 11 km fladt derudaf, hvor stængerne lige skulle igang. Lidt ømme var de, men igang kom de. Ikke hurtigt, men i løb var vi - ca. 6 min/km. Og så kom dagens første stigning, som vi ikke havde bidt så meget mærke i på forhånd, men den bød 600 hm, med nogle ret skrappe stigninger visse steder. Men smukt var det gennem nationalparken med et kæmpe vandfald der brusede hele vejen op ad bjerget.

På toppen gik det så jævnt derudaf 17 km gennem dalen. Her var det bare om at holde benene igang, og finde et jævnt malende tempo. Efter 4 timer nåede vi 30 km, og dagens sidste, men særdeles hårde stigning, hvor vi skulle op i 2669 m...! Vejen derop var særdeles vanskelig, en meget smal og stejl sti med mudder, sne og masser af sten! Og så steg det knap 900 hm på 2 km... Det er meget, rigtig meget! Det tog os omkring 1,5 time at nå den snedækkede top, som var MEGET kold og blæsende. På med vanter og jakke, hætten op, og så nedad. Nedløbet derfra var i starten ligeså vanskelig som opstigningen, da det var dækket af sne og glatte sten. Men ned kom vi, og så var der kun små 9 km ind til mål. Her havde vi begge rigtig gode ben. De havde hafte godt af de sidste 2 timer, hvor tempoet var meget lavt. Mærkeligt som vi er bedst løbende til sidst på alle etaperne - måske vi hygger os for meget i starten... :)

Vi er rendt ind i et mindre problem: Steff er blevet skadet... Han har mega ondt nederst på skindebenet, især når vi løber nedad. Lægerne mener, at det er kommet pga. en overbelastning, netop pga. løb nedad. Opad går det okay, men når det er fladt og nedad gør det nas. Ikke så heldigt... Nu ligger Steff i sengen med Ibuprofen-creme på, og håber på, at det er til at løbe på i morgen. Vi krydser fingre.

I morgen venter en kort rute på 29,4 km. En tur, som forhåbentlig bliver rimelig skånsom for Steffs fod. Den har kun 1503 hm, men til gengæld 2098 m nedløb - det er det længste nedløb vi har haft på alle etaperne... Ikke lovende for Steff, der har det skidt nedad... Men det må vi tage i morgen!

Vi har taget en masse billeder og vidoer, men er desværre stadig uden internet, så har ikke mulighed for at lægge det online. Mærkeligt som internet ikke er blevet morderne her sydpå...

Nu mad og afslapning!

3 kommentarer:

Martin Melbye sagde ...

Fedt at følge jeres udfordringer dernede. Ønsker alt det bedste og tak for en spændende blog!

carsten sagde ...

Man kan vist ikke linke til billeder i kommentarer, men jeg har fundet dette foto på salomonrunnings facebook profil:

Her er et link til fotoet

Jon Black Andersen sagde ...

Steff & Peter - godt gået!!! Virkelig godt gået! Håber det arter sig godt i morgen.