fredag den 23. juli 2010

Træningsferie

Selvom der ikke har været meget aktivitet på bloggen siden den spektakulære weekend i Chamonix, betyder det ikke at løbeskoene har stået parkeret i skabet - tvært imod! Allerede i den efterfølgende uge fik vi trænet nogle gode pas med lidt højdemeter, og endda også et lidt længere 2-timers pas i Rude Skov i den danske sommerhede.

Vores plan er, at netop den næste måneds tid skal være den, hvor timerne i bakkerne skal trappes op, frem til og med uge 33, hvor så nedtrapningen begynder mod den store dag - 4. september, om kun 43 dage...  Meget passende er det derfor, at både Steffen og jeg har holdt ferie i uge 28 og 29, hvor optrapningen for alvor er startet, både hvad angår kilometer, timer og højdemeter.

I uge 28 var jeg var med min kæreste og søn i Pitztal i Østrig, der bød på perfekte træningsbetingelser; sol, 30 grader, 1600 meters stigninger lige uden for døren og svømmebassin i baghaven! Vi boede på en hyggelig bondegård i den lille lækre bjerglandsby Jerzens, der ligger på en bjergside i 1000 meters højde. Her blev det omkringliggende smukke bjergterræn godt gennemtrasket, både i løb, men også på flere vandreture med sønnike på ryggen.

På vej mod toppen af Hochzeiger i 2600 meter.

På toppen af Hochzeiger efter en fed tur op på knap 1000 hm.

Mens jeg var i Østrig blev Steffen i Danmark, og måtte derfor søge lidt nordpå for at få højdemeter nok denne uge. Derfor kørte Steffen et smut til Kullen, der kan mønstre noget flere højdemeter end bakkerne ved Bagsværd Sø.

Kullen.

Her i uge 29 er den stået på fælles "træningslejr/-ferie" i Geilo i Norge, hvor Steffens families hytte ligger. Dejligt centralt belligende i 1000 meters højde, med udgang direkte til skiterrænet. Mulighederne er derfor mange for at få løbet en masse højdemeter og lange ture på det smukke fjeld. Temperaturen er dog noget koldere end i Danmark og Østrig. I dagtimerne kan Geilo byde 10-15 grader og skiftende vejr med både regn og sol. Til gengæld er det friskt, og rigtig rart at træne i. 

Træningslysten har været stor, og vi har fået løbet en del rigtig gode ture. Vi har blandt andet været ude på en længere tur på 5 ½ time med lige knap 2000 højdemeter. Her løb vi rundt, op og ned på fjeldet der omkranser Ustedalsfjorden. Til sidst på turen var vi et smut forbi et af sydnorges højere punkter; Hallingskarvet der med sine 1933 meter rager godt op i landskabet.

Hallingskarvet.

Efter 4 timers løb var vi lettere brugte, og kom derfor til at fryse en del på opstigningen. De 5 grader og en god blæst på en 15-20 m/sek fik det til at føles noget koldt. Men op kom vi, og hurtigt nedad igen, for så at stikke snuden hjemad mod lidt aftensmad.

Udsigten fra nedstigningen fra Hallingskarvet.

Snart er ferien overstået, og masser af lækker træning venter! Inetensionen er, at vi skal op på en 12-13 timers effektiv løb i uge 33, hvilket slet ikke er urealistisk set i lyset af, at vi i denne uge kommer til at logge omkring 10 ½ timer.

Der er 43 dage til start, og vi glæder os, men er også ved at være noget spændte...

En film vi har set mere end et par gange eller to er denne, som Stephan Gripmaster har lavet om løbet sidste år. Tag hovedtelefonerne på, læn dig tilbage og nyd de lækre billeder:

Ingen kommentarer: