onsdag den 28. juli 2010

Langtur med ømme fødder

Så er Steffen og jeg begge tilbage i Danmark, hvilket betyder at hverdagen har meldt sig med alt hvad det indebærer af arbejde, børn og hverdagens andre praktiske gøremål. Det giver helt naturligt mindre plads og tid til træningen. Men på nuværende tidspunkt, med kun 38 dage til start, er der ikke plads til at nedprioritere træningen, tvært imod, den skal intensiveres.

Sidste uge fik vi begge logget 11 timers træning, med masser af gode højdemeter i de norske fjelde. I denne uge er planen at skrue en lille smule ned til omkring 8 timer, for så at øge til omkring 12 timer i uge 31, og 13 timer i uge 32. Men 8 timers træning kræver alligevel et par løbeture eller tre, og gerne en enkelt lidt længere tur.


Dagens træning stod derfor på langtur i Geels Skov, Kirkeskoven og Det Danske Schweiz. Vi fik løbet/gået 2 t. og 50 min. (inkl. småpauser), omkring 22 km rundt op og ned af skrænterne. Lige så stille og roligt tempo, med gang/jog op af skrænterne. Lyder umiddelbart MEGET langsomt, og det er det også. Men vores tur til Mont Blanc Marathon lærte os, at det er det tempo som er realistisk at bevæge sig i, hvis ikke vi skal brænde os selv fuldstændig ud efter 2-3 dage - vi skal jo trods alt løbe langt 8 dage i streg... Og så sænker bjerge og stejle skrænter helt naturligt tempoet markant - det er simpelthen for hårdt at løbe hele vejen op af bjergene.


Turen mindede os med det samme om, hvor meget sværere det er at få nogle højdemeter på kontoen herhjemme. Vi fik kun løbet 660 højdemeter, selvom vi næsten løb op og ned hele tiden. I Norge kunne vi løbe/gå 660 højdemeter på ca. 45 minutter, i  rimelig roligt tempo. I Danmark tager det bare meget længere tid, at få højdemetrene når bakkerne ikke kan give mere end 30 højdemeter af gangen. Træningen så derfor således ud:


Og turen på kort her.

For mit eget vedkommende var turen ikke én af de bedste. Benene var sådan set fine nok, men jeg ville prøve at løbe en længere tur i Salomon XA Pro 3D Ultra. En sko som har været på markedet i mange, mange år, og er ekstremt populær blandt adventure racere og terrænløbere.


Den er lav i tyngdepunktet, fast og stiv i det - en god kombination når terrænnet er stenet og hårdt. Jeg har vandret en del i skoen i Østrig, og løbet et par småture i den herhjemme. Men knap 3 timer i skoen var altså for meget for mine lettere sarte forfødder. Min forfod på højre fod blev rigtig øm efter knap 2 timer, så den sidste time ikke blev nogen videre fornøjelse. Ømheden skyldes den lidt faste og stive afvikling, men nok også fordi at mine specialtilpassede Supersole-indlæg er blevet trykket fuldstændig faste i forfoden, så de ikke kan aflaste forfoden op af bakkerne, hvor trykket er rigtig stort på forfoden. Ærgerligt, men godt at få testet af nu, så det er ikke er ved Transalpine-Run, at jeg ville stå efter 2 timer med ømme forfødder.

Her de sidste 38 dage frem imod d. 4. september vil vi prøve, at opdatere bloggen hyppigere, så man kan følge med i de sidste altafgørende forberedelser. Så kig jævnligt forbi og læs om hvordan det går.

Ingen kommentarer: