torsdag den 13. maj 2010

Nye SuperSoles med forfodsløft

Igår var jeg forbi Simon hos Klinik for at få tilpasset et par nye SuperSole indlæg. Jeg har de sidste par måneder døjet med, at mine forfødder, især på højre fod, blev ekstremt trætte og ømme på de længere træningspas. Ikke så mærkeligt når de gamle SuperSole indlæg så sådan her ud:
Fuldstændig nedslidt i forfoden, uden en antydning af støddæmpning længere. Til gengæld er svanghøjden stadig intakt - imponerende efter knap 5000 km...!

Så et nyt og lækkert indlæg skulle der til. Simon havde på forhånd overvejet en ny type sål, der har en ekstra stof-agtig belægning på oversiden, der skulle føles super behageligt i skoen. Ulempen er dog, at dette materiale har sværere ved at tørre, hvis det bliver vådt. Og våde fødder kan jeg nok ikke undgå ved fx eXtrem Maraton. Så valget faldt på samme type sål, som jeg kender i forvejen, og som jeg har været meget tilfreds med. 

Til forskel fra min gamle sål, valgte Simon at lave et lille forfodsløft på sålen (se billeder nedenfor), så jeg ikke flader så meget ud i forfoden ved hvert skridt. Derved mindskes belastningen på fodrodsknoglerne, som er dem der har lidt overlast det seneste stykke tid. 

Jeg har gået rundt med sålerne i mine almindelige sko siden igår, og det føltes MEGET mærkeligt - lidt som at have en sten i skoen. Men på dagens 17 km træningstur var det straks noget helt andet. Det føltes super godt. Skulle lige vende mig til det de første par kilometer, men derfra var det tip top. Ingen ømhed eller træthed overhovedet. 


Det bliver spændende at teste det af når træningen står på bakketræningen, hvor forfoden virkelig kommer på arbejde!

Vil du læse mere om, hvordan Simon laver såler, så læs indlægget, hvor Steffen fik lavet sine SuperSole-indlæg: Til serviceeftersyn hos Klinik.

Ingen kommentarer: