søndag den 7. marts 2010

Et tiltrængt forår er på vej

Jeg synes vinteren har været lang - meget lang. Til at starte med var sneen et kærkomment indslag der gav træningen en helt ny dimension: smukt, anderledes og hårdt! Her knap 3 måneder efter de første snefnug må jeg godt nok indrømme, at jeg er godt og grundig træt af sne og is - nu må det MEGET gerne blive forår!

Det er ikke kun motivationen der bliver trykket pga. kulden, også helbredet har for mit vedkommende været ramt. 1 uge med halsbetændelse i uge 6, og så 1 uge med mellemørebetændelse her i uge 9... Det vil sige at der er revet 2 ugers træning ud af kalenderen - øv! Skal man se lidt positivt på det, så er det et okay tidspunkt at blive syg på. Det ville være noget rigtig skidt til sommer, når der rigtig skal trænes igennem. 

Men nu vender det. Selvom termometeret stadig sniger sig under frysepunktet om natten og skoven stadig er dækket af sne og is, så er foråret på vej - det lover vi!

Det er ikke kun os der lover plusgrader og sol, der gør DMI også:


Og hvor har det bare været skønt at se solen igen! Så betyder det pludselig ikke så meget, at skoven er tæt på ufremkommelig pga. spejlglat is overalt. Det at hoppe i løbeskoene og så få en times D-vitamin, det er simpelthen for fedt! Næste skridt er så, at skoven bliver fuldstændig fri for is og sne, så vi for alvor kan komme rundt, uden at ryge på røv og albuer...Man kan hurtigt blive lidt forårskåd af det smukke vejr. Det blev Steffen for et par uger siden. Han løb lidt for langt to dage i træk, i for fleksible sko, i hårdt iset terræn. Det har desværre resulteret i, at hans højre hæl har det rigtig skidt. Derfor er det nu Steffen der må slippe gashåndet og drosle træningen lidt ned. Rigtig ærgerligt, men så kan jeg måske hente lidt af det forsømte...:)

Erfaringer og købguides
Vi har efterhånden fået løbet en del kilometer i terræn, med meget forskelligt udstyr. Vi vil derfor inden for den nærmeste fremtid bringe vores erfaringer med forskelligt udstyr, samt lave forskelige købeguides, der gør det lidt nemmere for dig at vælge rigtigt i udstyrsjunglen. Er der noget som du godt kunne tænke dig at høre nærmere om, så smid os en kommentar på dette indlæg, så vil vi gøre vores bedste for at følge op på det.

Vi har allerede lavet to købeguides:
- Lidt om terrænsko (om terrænsko)
- Lys på løbeturen (om pandelamper)

Måske der kunne være stemning for en guide om løberygsække?


Løb i vores fodspor
Vi vil derudover poste mange af vores træningsruter, som GPS-ruter, her på sitet, så du kan downloade dem og bruge dem som inspiration i din egen træning. 

Stay tuned!

Ingen kommentarer: