tirsdag den 16. februar 2010

200 dage til start...

Når vi målet? Hvad med skaderne? Hvilke delmål har vi? Er vi i det hel taget på rette vej?

På vores pulsure har event-timeren nået et punkt, hvor vi for alvor begynder at føle at Transalpine-Run nærmer sig med hastige skridt - der er nu "kun" 200 dage til start! Det er lang tid, men alligevel så kort tid, at vi allerede nu har måtte planlægge træningen og lægge den lidt i system, ellers når vi det ikke uden skader.

Kigger vi et år tilbage, så vores træning noget anderledes ud. Her stod menuen på kortere ture, tempo- og intervaltræning og så få bakker som overhovedet muligt. Der var målet en hurtig 10 km. På det tidspunkt havde vi slet ikke overvejet Transalpine-Run, kun som en lille spirrende tanke langt tilbage i hukommelsen.


Steffen brækkede så foden i juli, hvilket for ham betød total træningsstop i over 2 måneder. I oktober tog Steffen løbeskoene på for første gang, og sendte derefter en SMS til Peter: "Gentofte sø rundet (3 km), MEGET langsomt - er helt færdig!" Siden da er det gået stærkt, rigtig stærkt. I øjeblikket træner vi i omegnen af 6-7 timer effektivt løb om ugen, hvoraf det meste er i terræn. Det vil sige mere end en fordobling i forhold til træningsmængden i foråret 2009... Vi er stadig mere eller mindre skadesfri. Småskavanker og lidt ømhed her og der kan vi nok ikke undgå, så udgangspunktet for at øge træningsmængden lige så stille over de næste måneder er godt. Vi regner med at ramme 10-12 timer ugentligt i juli/august. Derfor har vi allerede nu måtte tage den store årskalender frem, for at planlægge træningen således, at vi får den rette progression i træningen, og at vi topper på det helt rigtige tidspunkt. Pludselig var løbet meget tæt på...

...men stadig langt væk! Derfor har vi også måtte indlægge lidt forskellige delmål på vejen til Transalpine-Run, nogle fælles, andre hver især. Simpelthen for at holde fokus, og sørge for at motivationen for at træne hele tiden er i top - det kan være svært når tidsrammen hedder 200 dage. Planen ser derfor således ud:

Træningslejr Norge, april - Steffen
Paris Marathon, april - Steffen
Extrem Marathon 70 km, maj - Peter
Broløbet halvmarathon, juni - fælles
Mont Blanc Cross, 23 km, juni - fælles
Mont Blanc Marathon, 42,2 km, juni - fælles
Ladonia Mountain Trophy, juli - fælles
Træningslejr Norge, juli - fælles
Træningslejr Bornholm, august - Peter


Især Mont Blanc Cross og Mont Blanc Marathon er et hovedmål, som bliver en seriøs styrkeprøve, hvor vi får et klart indtryk af, hvad der venter os til september i Alperne. Om lørdagen løber vi "juniordistancen" på 23 km med 1454 højdemeter, for så om søndagen også at deltage på marathondistancen med 2511 højdemeter... Der er garanti for ømme stænger! Men vi kan forhåbentlig også rejse hjem til Danmark en masse erfaringer rigere om, hvad det vil sige at løbe langt i bjerge.

Træningen er dermed i store træk fastlagt, og vi kan så småt se frem imod forårets første delmål. Noget der hjælper lidt på motivationen her i den kolde tid. For indrømmet, også vores motivation for at give den gas i løbeskoene er ikke den samme, som hvis vejret var +10 grader og forårssolen stod højt på himlen. Vi skal alt andet lige hanke lidt op i os selv, når vi onsdag aften kl. 21 skal løbe 90 min. i en snedækket skov i minus 5 grader... Foråret må gerne snart komme til Danmark, så vi kan komme i skoven for alvor! Det kan godt være, at vi møder en smule sne på toppen i Alperne, men nu synes vi så også, at vi har trænet nok i sne til at kunne overkomme det! Vi vil gerne bytte sneen med lidt sol og bjerge nord for Lyngby - på forhånd tak!


Ingen kommentarer: