lørdag den 30. januar 2010

X Factor eller en løbetur i snestormen?

Mens knap 1,7 millioner danskere valgte at tilbringe fredag aften hjemme foran fjernsynet i selskab med X Factor, snørede Steffen og jeg i stedet løbeskoene og løb den fedeste tur på 1½ time i snestormen!

Det sneede og blæste en hel del da vi startede ud fra Frederiksdal kl. 20.30 – og det blev kun bedre! På med Speedcrossen og pandelampen, og så ellers bare af sted gennem snedriverne.Turen startede ud med at følge Furesøens bred vestpå mod Furesøbad, hvor snestormen stod ind fra nord. De -7 grader føltes meget kolde pga. den kraftige vind der stod lige ind i snotten på os. Omregnet med Chill Faktor føltes det som -25 til -30 grader…!!! Det var derfor rigtig rart at kunne dreje sydpå over Frederiksborgvej, og langs denne ned til Hareskoven ved Værløse, hvor der var noget mere læ.

Det sneede stadig rigtig meget, og det var derfor noget svært at orientere sig i det fuldstændig snedækkede landskab i Hareskoven. Alt var fuldstændig hvidt, og det var ikke til at se hvad der var stier, hestespor, mountainbikespor eller skovbund. Kombineret med, at vi ikke kunne se meget længere end 10 m foran os, var vi dårligt stillet. Turen blev derfor en smule længere end den planlagte times tid, da vi kom til at dreje et par gange rundt om os selv, og løb vestpå frem for sydøst/øst mod Skovbrynet St. Note til os selv: Husk kompas næste gang der skal løbes i en mørk skov i snestorm. Vi ramte dog hurtigt S-togsskinnerne, og så vidste vi hvor vi var. Derfra gik det hjemad gennem Bøndernes Hegn ved Bagsværd Sø.Da vi kom retur til bilerne ved Frederiksdal fik vi et indtryk af, hvor meget sne der egentlig var faldet. Vores fodspor som vi havde sat 90 min. forinden var fuldstændig tildækket af i hvert fald 20 cm sne! Den megen sne gjorde, at vi måtte løbe en del oppe på forfoden, hvilket gjorde at min, i forvejen lidt overbelastede venstre læg, strammede noget til og gjorde ondt. Men det var kanon god træning, både for udholdenheden, konditionen og styrken i benene.

Men det var ikke kun på benene, at turen kunne mærkes. Især ansigtet var noget udsat i den iskolde vind. Øjenbryn og -vipper var fuldstændig frosset til. Jeg må indrømme, at jeg ikke ligefrem klagede da jeg fik sat lidt varme på bilen. Det var sgu en kold omgang...


Men hold da op, hvor var det sindssygt flot at løbe i sådan et vejr. Det bør opleves af alle. Det er hårdt og koldt, men en helt speciel oplevelse. Det er umuligt at beskrive den oplevelse det er, at løbe på en lille sti, hvor pandelampens lyskegle lyser enormt op på den fuldstændig uberørte og nyfaldne sne der ligger som en flot hvid dyne overalt! Prøv det!

Ingen kommentarer: