tirsdag den 19. januar 2010

En tur forbi knoglebrækkeren

Skadet??? Det er vi som sådan ikke, men vi døjer da, som de fleste løbere, med lidt ømhed og stivhed her og der. Steffen døjer lidt med nogle spændinger i ballerne der ”stråler” ned i baglårene, mens jeg selv stadig døjer lidt med efterveerne af min forstuvede fod. Derfor var Steffen og jeg en tur forbi knoglebrækkeren Eivind Møller, der er osteopat hos KLINIK, for at få kigget lidt på sagerne.Jeg selv var første mand på briksen, fuldstændig uvidende om hvad jeg skulle udsættes for! Eivind beder mig om at smide sokkerne og lægge mig op på briksen. Han tager fat i mine fødder og ”nusser” dem ligeså forsigtigt. ”Dejligt” tænker jeg. ”Det kan man da godt vænne sig til”.
Det lettere kærlige nusseri bliver dog hurtig afløst af nogle stræk, vrid og rotationer, så det knager og brager i foden. Jeg spørger Eivind: ”Er du sikker på, at foden skal sige sådan?” Eivind virker dog meget sikker i sin sag, og fortsætter sin nu mindre kærlige behandling ved at brække foden yderligere et par steder.


Efter en 10 minutters tid siger han: ”Prøv at rejs dig op, og mærk om ikke foden føles meget mere fleksibel nu?” Og helt rigtigt, foden føles helt anderledes. Meget mindre stiv og øm i fodleddet, og meget mere fleksibel i mellemfoden – fantastisk! De næste par uger skal jeg selv sørge for at arbejde meget med foden, dvs. massere den, rotere den, flekse den, styrke den, stå på et ben osv., for at bibeholde og forbedre fleksibiliteten og styrken. Så vil Eivind knække foden lidt igen når vi mødes om 14 dage til endnu en tur i den ”magiske knoglebrækkermaskine”.

Steffen har været forbi Eivind nogle gange over de sidste uger for at få rykket ryggen lidt på plads, hvilket har hjulpet en hel del på hans smerter i baglårene (begyndende efter 45min. løb). Efter to behandlinger var det en forløsning at kunne løbe 2 timer og 20 minutter i søndags. I dag skulle Eivind så ælte lidt yderligere med Steffens efterhånden aldrende krop, for at få løsnet yderligere op. Det blev til 20 minutter med massage, kram, vrid og træk – flere af stillingerne kunne nemt misforstås, hvis man ikke lige vidste hvad der foregik…

Og jeg må indrømme at jeg flere gange var ret uforstående og forskrækket over hvilke lyde de meget specielle stillinger kunne frembringe. Men jeg kunne efterfølgende forstå, at det havde en klar effekt på Steffens ømhed, der var aftagende.


Steffen på briksen hos KLINIK from Peter Ebro on Vimeo.

Om 14 dages tid skal vi igen en tur forbi KLINIK, denne gang for at få screenet kroppen for eventuelle problemstillinger, som vi ligeså godt kan få rettet inden, at de bliver en begrænsende faktor i vores forberedelser. Derudover skal vi have undersøgt hvorvidt vi har behov for et par SuperSole indlægssåler til vores løbesko.Jeg løber selv med SuperSole og har gjort det i knap 2 år, hvilket jeg har været utrolig glad for. Fik dem et par måneder inden Copenhagen Marathon 2008, fordi jeg havde nogle smerter i lysken som jeg ikke kunne komme af med. Efter indlægssålerne kom i skoene, gik smerterne hurtigt væk – jeg bilder mig ind, at det skyldes indlægssålerne...

Du kan læse meget mere om KLINIK og deres mange behandlingstilbud på deres hjemmeside: www.klinik.dk. Vi kan klart anbefale dem, især fordi de er så specialiserede i løb og løberelaterede skader, som de er – det er næsten det eneste de laver, og de er virkelig gode til det!

Ingen kommentarer: