søndag den 3. januar 2010

En rigtig råkold omgang!

Her i Nordsjælland kan vi ikke prale af rekordstore mængder sne som på Lolland. Til gengæld er der koldt, som i de gode gamle dage! Kviksølvet i termometret har sneget sig ned omkring de -8 grader i dagtimerne - puha! Det er fedt, at skoven en snefri igen, så det er nemmere at komme rundt i bakkerne, til gengæld sætter kuldegraderne visse krav til udstyr og motivation.

Træningen i dag skulle stå på langtur, og gerne i lidt andre bakker end dem vi træner i til dagligt. Vi drog derfor nordpå mod Tisvilde Hegns udfordrende og smukke terræn. Vi havde besluttet os for et lille gensyn med motionsløbet Helvede I Nords ½-maratonrute, som arrangørerne selv beskriver således:

Et crosslignende EXTREM / ULTRA løb gennem sandbakker, skovhøje, slugter, brand-bælter, klitter og strand. En rute så hård og krævende at selv mountainbikers må give op Det kuperede terræn og det til tider løse underlag gør løbet til en virkelig fysisk udfordring, men samtidig til en æstetisk nydelse for øjet. Løbet går gennem Tisvilde Hegns smukkeste og mest seværdige områder, bl.a. Frederikshøj, Harehøj, Bangshøj, Troldeskoven, Råbjerg, Frøbakke m.m. Det anbefales IKKE at medtage klapvogn el.lign. Du løber på eget ansvar.
Det blev en rigtig råkold omgang! Men det glemte vi heldigvis hurtigt, da ruten og terrænet var super fedt. Lige indtil vi ramte strandens åbne vidder og kolde vind - da blev vi lige mindet om det for en kort bemærkning! Vi fik ikke helt nok energi nok undervejs, idet væskeblærerne var frosset til i rygsækkene… dum fejl som man kun laver en gang! Det er nu skrevet bag øret. Vi var derfor godt trætte da vi 1t. og 45min. og 300 højdemeter senere, kunne sætte os ind i bilen igen, for at skrue godt op for varmen, og så ellers vende snuden hjemad til en varm stue og noget mad!
Forinden dagens træning havde vi på www.motionbased.com downloadet ruten fra Helvede I Nord, til GPS-uret Garmin Forerunner 310 XT HR. Derved kunne uret guide os rundt, på den ellers noget snørklede rute, via en lille stregtegning på skærmen:
Super smart, især hvis man træner steder man ikke kender! Prøv det næste gang du skal på ferie i udlandet – det giver nogle fede oplevelser!

Denne uges træning har ellers budt på relativt mange højdemeter. Onsdag havde vi et rigtig godt træningspas i Frederiksdal Skov ved Bagsværd Sø, hvor vi formåede at løbe 500 højdemeter på ca. 60 min. Det er rigtig meget for os, der ellers normalt helst følger stien langs søens bred, der hvor der er pandekagefladt. Men så tænker du måske: ”Hvordan får man så 500 højdemeter?” Sådan her:
25 gange op og ned ad de stejleste skrænter i skoven!

500 højdemeter… Ved Transalpine-Run er der op til 3125 højdemeter på én enkelt etape! Det er over 6 gange så meget… Det begynder så småt at gå op for os, hvad det er for et tosset projekt vi har gang i… :)

2 kommentarer:

Knut sagde ...

Guys,

Hvis I vil have en god trail tur med lidt højdemeter, så check denne tur på Møns Klint.

http://trail.motionbased.com/trail/activity/610347

1.200 højdemeter på knapt 22 km - ikke GPS højdemeter, men rigtige højdemeter...

Jeg er frisk hvis I er! ;o)

Peter sagde ...

Ser slet ikke så dumt ud. Den må klart prøves af!

Skønt med masser af højdemeter i nyt terræn!