fredag den 25. december 2009

Glædelig jul og god træning!

Så blev det atter jul, hvilket også for os betyder masser af konfekt, and, flæskesteg, gløgg, ris a la mande og ikke mindst hygge med familien. Men derudover betyder julen også masser af tid til at få nogle kilometer i benene, endda mens det er lyst – luksus!

Den 22. december drog Steff med familien til Jylland under dække af at han skulle fejre jul med svigerfamilien i Ry. Men dem der kender terrænet omkring Ry ved, at det er nogle helt fantastiske skove med en masse seje bakker, blandt andet Himmelbjerget der giver hele 126 højdemeter i et stræk til toppen!Waauuuw…!!! Man skal dog alligevel nogle gange op og ned for at komme i nærheden af de omkring 2500-3000 højdemeter, som hver etape ved Transalpine-Run byder på… Men det er dog nogle flere højdemeter end vi kan finde herhjemme i det temmelig flade Nordsjælland, hvor det er svært at finde bakker på mere end 35 højdemeter. Så mon ikke Steff udnytter hans julevisit som en lille "højdetræningslejr"…?

Men jeg lader mig ikke sakke bagud. Jeg har til gengæld trukket en trumf op af ærmet. En trumf Steff ikke har kendt noget til, nemlig monsteret Cozmo - 55kg tung Schæferhund, der er bomstærk som en okse, og frisk på at trække opad nogle bakker.Efter to dage med kvalme, ondt i maven, feber og opkast, stod juleaftensdag på 80 minutters træning i Rude Skov. Steff var udskiftet som træningsmakker til fordel for Cozmo, der tæskede af sted fra den første meter! De første 3-4 km i bakkerne blev tilbagelagt i et hæsblæsende tempo, hvor jeg måtte holde tungen lige i munden for at holde mig oprejst på de sne-/isglatte nedløb. Kampen mellem mand og hund fortsatte lidt endnu, men endte ud til fordel for mig. Cozmo er nemlig ikke vant til at løbe i længere tid, så da vi havde rundet 5-6 km var han træt, og gad i hvert fald ikke løbe opad bakkerne. Så der var ikke andet for end at lokke ham i gang med at par godbidder, sætte tempoet ned, og så ellers agere trækæsel. Mon det også bliver sådan i Alperne til sommer, bare med Steff hængende i selen i stedet for Cozmo…? En god gang træning! Men det bliver nu alligevel godt, når Steff om et par dage vender hjem fra det jyske, klar til nogle gode lange træningsture.

Og som en lille serviceoplysning til de kortinteresserede, så er det overordnede rutekort for 2010 offentliggjort:Der skal brændes nogle kalorier af fra gårsdagens julemiddag, så jeg må hellere snøre løbeskoene og vende snuden mod skovens regnvåde stier – træning skal der til!

Rigtig glædelig jul fra Transalpinerunners!


Ingen kommentarer: